Fredag 19 april 2024 vecka 16
Forum
Kategori: Dator och internet

Vilken router..?

Vilken router..?

Har precis skaffat fiber 10/10 mb men bara en dator inkopplad....vad behövs för att koppla in en till. Nu har jag en kabel som går direkt in i datans nätverkskort och undrar vad som behövs för att koppla in den andra kör med Windows i ena och Ubuntu 10.04 LTS i andra. Undrande 55 års kille....
Hade ju en förfrågan om (error 619) också men gör nog en fdisk och format c: och kör in Wista på nytt där. Tacksam för svar ang fiberkopplingen.
Mvh Harry
Antal svar på detta inlägg: 5
Hej harry,I fiberdosan dom stoppat på väggen,så sitter det under till minst 2 jack,använd dom båda med "cat 6 kabel med rj45 kontakter,finns färdiga på clas,kjell ,jula,biltema." tex. antingen ett jack tillvardera dator,eller så till en dator o det andra uttaget använder du till olika media spelare,popcorn,gateways, osv till allehanda trådlösa o trådburna mackapärer.. till olika media grejjor, kylskåp som larmar om mjölken e slut osv..))
Finns plats för 2 uttag men bara det ena är i funktion den andra är pluggad och är väl inte så smart att öppna den och kolla.Hörde någon som sa att tp-link hade något men kostar en del....tänkte mer på en billigare variant..
använder själv D-link o de funkar förträffligt,bara att välja efter hastighet du vill ha o plånbok.
Annons
harrybjorklund , du behöver en router mellan det utag du har vid fibern och datorerna
vem/vad du köper är upp till dig
Netgear WNR3500 är bra....

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem