Torsdag 28 mars 2024 vecka 13
Forum
Kategori: Dator och internet

Hackad på Facebook

Hackad på Facebook

Min vuxna dotter har råkat ut för att någon genom facebook fått tag i hennes bankkonto, och tagit ut 6000 kr som de använt för att spela olika spel.

Har försökt i 2 dagar att finna en e-mail adress eller telefon nummer för att kontakta dem, men de verkar inte någon support som man kan skicka en reklamation till, vi finner bara en massa om hur andra upplevt svårigheterna, och en massa länkar som inte för oss dit vi vill!

Finns det någon här som känner till en e.mail adress eller telefon nummer man kan använda för att få kontakt, banken kräver viss information från dem för att kunna ersätta dotterns förlust?
Antal svar på detta inlägg: 20
Sidor: 1 2 Nästa »

prova denna..Lycka till
https://www.facebook.com/help/hacked
Här finns det lite att läsa: http://www.marismith.com/how-contact-facebook-directory-of-forms/

Hoppas i övrigt ni anmäld detta till polisen?
Tyvärr så finns det nog inget sätt att få tillbaka pengarna på, jag har läst om flertalet som fått förfrågan av sina "vänner" att låna ut pengar på facebook där det visar sig senare att någon hackat kontot.

Men att de ska ha kommit åt kontouppgifter har jag aldrig hört, för det är väl inget som man nämner i facebook? Jag menar vart / hur ska de ha fått tag på dessaa uppgifter och vilken bank har din dotter?

För både swebank och nordea kör väl med säkerhets dosan.

Hoppas det löser sig för din dotter för det är aldrig kul att bli av med pengar, jag bävar för detta varje gång som jag ska handla något över nätet.
Annons
Det är lite luriga regler idag som ni godkänner , när ni skaffar mobiltelefoner och möjliggör köp av appar/spel via mobilabbonemang mm
Tack för svar. Händelsen anmäldes samma dag den upptäcktes till polisen, och till bankens jourtelefon samma dag.

Båda länkarna ni varit vänliga att lämna har vi testat har vi testat, men tyvärr har vi fastnat någonstans på vägen, i det första fallet kom vi dit man skulle ange sitt kontonummer och säkerhetskod, men den godkändes inte av någon anledning.

Den länk du skickat har vi också varit inne på Edge, vi fann ingenting som hjälpte oss men kan ha missat något, söker vidare.

Tror inte det räcker med säkerhetsdosa, vill någon hackare komma in på mitt konto så gör han det, enligt uppgift är det väldigt lätt för en sådan person, speciellt medan jag är inloggad på FB.
north , det är dessa vägar du kan gå som du fått, men facebook är svåra att nå, och deras gränssnitt är urkass. När du väl får iväg ett mail, så tar det minst 24timmar innan du vet att de har registrerat din förfrågan, och sen håller det på så där länge.
north!

Det måste väl vara bankens jobb att kontakta Facebook i detta ärende. Facebook
har väl inget med ditt fall att göra. Det skulle ju vara detsamma som jag anklagade IS och Göcke när mitt bankkonto blir länsat.

Din dotter har väl ett bankkort/kreditkort knutet till ett bankkonto. Ingen kan
hacka ett vanligt bankonto, men däremot bankkort.

Eftersom skurkarna bara har spelat spel för pengarna , så tror jag att din dotter
är medlem i ett spelbolag. Då kan det bli så galet.

Är bankontot länsat på 6000:- så står banken för denna förlust om inte din dotter
handlat ovarsamt.

För att undvika att förlora stora summor på mitt bankkort, så har jag aldrig mer
än 1000-2000: på detsamma.

Jag har haft trubbel. Det tar på nerverna. Minst sagt!

Lycka till med allt.
Här har du oxå kontaktmöjligheterna på svenska,för olika problem. du får kanske klippa o klistra ..fattar inte att länkarna inte ryms..??

http://www.facebookskolan.se/facebookskolan/index.php?page=kontaktfo
rmular-till-facebook


använd korturl så fungerar det, här kommer kortlänken till ovan
http://korta.nu/aze01
Tack igen. Troligen har det gått till så att någon tagit sig in på hennes FB konto och köpt krediter för 6000 kr. Hon kan kolla sitt konto och historiken, och där finns bara en summa på 100 kr tror jag att det var, hoppas detta skall räcka som bevis för att hon inte själv använt krediten på 6000 kr.
lazze!

Prova mitt filkortningsprogram. Det lär man sig på några timmar.

http://tinyurl.com/


det går lika bra genom infoga länk att korta en url länk

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem