Fredag 19 april 2024 vecka 16
Forum
Kategori: Övrigt

Telia Igen

Telia Igen

Alltså vad trött man blir, nu kom det där löjliga mailet igen där det står "Problem med faktura" . Man undrar vad de har längst däruppe som tror att alla går på den niten. Hälsn. L.
Antal svar på detta inlägg: 11
Sidor: 1 2 Nästa »

ja och ännu värre är det när Telia själva inte kan spärra det.
när de kan spärra allt annat de har i sin spärrlista, men den listan köper de.

ta och mailbomba deras support med ärendet är mitt förslag.
Mh,kan vara en väg, Ska gå in på deras affär i morgon och höra om de har någon som helst koll på var de kommer ifrån. Troligen inte, tur att man har sopnedkastet på datorn, värst för de som kanske inte har kläm på dyngan och låter sig luras in i något elände. Ok,hälsn. L.
Hej, pratade just med Telia idag, dom kan ju inte spåra det där tydligen, men kvinnan kände väl till det och det är ju så att Telia skickar inga viktiga saker på det sättet, vanligt brev eller telefonsamtal blir det i så fall. Skulle vara kul att se den där avsändaren, var han nu finns. Kan ju vara vem som helst. OK, hälsn. L.
Annons
lagera , om det var lite ruter i Telia så skulle de spärra liknande utskick

men de vill att användarna skall göra anmälan , det är bekvämast för dem.

förmodligen fick du även en adress att göra detta via.
Ok, kanske dom vill det, men hon visste inget om var de där jepparna finns, utan det enda rekommendationen var just att kasta de i soporna oöppnat, vilket man ju alltid gör mot skumma saker av den typen. Får bli så. L.
svaret du fått är en mall som de svarar efter.
Klart , det kan ju finnas en hel del saker i bakgrunden som de inte släpper, men hur som, de viktigaste är ju att vi kunder vet att Telia aldrig skickar ut den typen av meddelanden till sina kunder. Den där kanske sitter i Chile eller nånstans, man blir ju ibland uppringd från de länderna också, om man kollar landsnumret så ser man ju. Ok, L.
lagera, om du öppnar mail huvudet så kan du där se de olika servrar och oxo IP nr som mailet har. På det sättet kan du se vilket land det sänts från.

Du kan sen göra en polisanmälan och ange IP nr som avsändare. Nu kan det ju vara så att de använder dolda IP nr för att inte de ska kunna spåras. men det är inget du kan ha koll på.

Jag brukar kolla IP nr på okända mail avsändare bara för att ha koll på allt. Är det sänt från en mobil mast så kan man veta att avsändaren sitter några 100 m från den masten.

pedhan som sagt, man kan gå in om man orkar , men papperskorgen med oöppnat går snabbast. Som ett telefonsamtal med riktnummer 008-etcetc, tur att man har lärt sig. Annars kan det bli dyrt. Hälsn. L.
lagera, jag tipsa bara för att jag trodde du ville lösa ett problem eftersom du kontaktat Telia, när du hittat ett IP nummer så kan du blockera detta i din dator eller router så slipper du problemet.

Googla bara " Blockera IP adress" så ser du hur du ska göra

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem