Lördag 20 april 2024 vecka 16
Forum
Kategori: Spel, mobil och teknik

Kamerainköp????

Kamerainköp????

Jag tänker åka med Sveriges Järnvägs museum tåg med ånglok i sommar på inlandsbanan
http://www.jvmv.se/ib16/broschyr_ib16.pdf.

Men jag har ingen kamera. Jag vill gärna ha förslag på en bra lättförståelig kamera som zooma nära med, (jag är helt novis på detta med kamera/foto). Vill gärna kunna ta distansfoto med den också. enda kravet jag har är lätt att använda, priset mindre roll.

Någon som har förslag på kamera, (gärna med länkar)?
Antal svar på detta inlägg: 8
Fujufilm har en kamera som är rätt bra och till ett hyfsat pris
http://korta.nu/wac
jag känner flera som beställt denna från Asien via webben och då är den otäckt billig och alla är nöjda med den..
Köp hos din lokala TV/Foto/Telefonbutik om alla börjar skicka efter från Asien så går alla lokala småbutiker omkull.
Netonnet har en massa bra kompaktkameror som räknas som instegskameror till systemkameran de har optisk zoom på x30 alltså 30 ggr en del har mer. Min sambo har en sådan Canon och är mer än nöjd med den.

https://www.netonnet.se/art/foto/kompaktkamera/avancerad?categoryProducts=
Annons
Alla bör handla lokalt annars går det åt pipan med de små butikerna
En enkel Sony räcker väl "den bästa kameran är den man orkar släpa på" http://korta.nu/Bac det man kan klaga på är att batteriet är lite klent men noname batterier är billiga.
Här är en Sony för strax över 2000:- med 30ggr optisk zoom:
http://tinyurl.com/z58bfeu

Här kan du kolla på film hur lätt använd den är:
https://www.youtube.com/watch?v=i4abt2tDV3Q
Frågorna du bör ställa är.

De flesta små kompaktkameror tar bra bilder och går att filma med. Du bör fråga dig om du vill att den ska gå ned i fickan eller om du kanske vill ha en lite större med bättre prestanda.
Bland de bästa du kan få tag i är Panasonics Lumix DMC ex. Panasonic Lumix DMC-FZ300. Då har du ett otroligt zoomomfång och superkvalitet på bilder och filmer, MEN MEN MEN. Den går nog inte ned i fickan (tror jag), och då blir den ofta liggande. Dessutom är de dyra.
Då är det bättre med en mindre modell som man alltid kan ha med sig. Ex. någon annan av Panasonics modeller eller Canons mindre modeller. Sony har ju också fått bra kritik. På Cyberphoto här nedan finns tester på flera av kamerorna. Du klickar fram en kamera och så finns det en flik med Testbilder och där finns omdömen osv.

http://www.cyberphoto.se/foto-video har jag handlat hos flera gånger och de är seriösa. Likaså Scandinavian foto http://www.scandinavianphoto.se/

Lycka till
Håller helt med Emans. Uppsök din lokala handlare. Förklara vad du har för önskemål; pris, prestanda etc. Han kommer då att komma med ett antal olika alternativ som ni kan diskutera. Har du sedan frågor efter köpet kan du alltid gå tillbaka till affären. Det är en stor trygghet.
Dom lokala handlarna känner väl till prisbilden på nätet och priset kan alltid diskuteras. Oftast är det väl värt att betala några kronor extra för att få fördelarna jag nämnde ovan.
Lycka till med kameraköpet.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem