Tisdag 23 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: Dator och internet

Åska och telefonjack

Åska och telefonjack

Efter åska fungerar två av fem telefonjack. Första jacket fungerar så bredbandet går. Jag ringde min fasta telefonleverantör Ventele och de vill inte eller kan inte fixa telefonjacken, för deras ansvar sträcker sig till första jacket. Vem kan reparera mina obrukbara telefonjack? Är det förresten rätt tolkning av avtalet att det bolag som jag betalar den fasta abonnemangsavgiften till, inte vill ordna felen?
Antal svar på detta inlägg: 6
Skulle tro att dom har rätt i vad dom säger. Kabeldragningen inne i fastigheten ansvarar fastighetsägaren för.
Det är ju samma som för dom elektriska dragningarna, där står ju inte den elektriska leverantören för mera än fram till fastigheten.
Hyr du är det ju lätt ordnat men bor du i egen fastighet lär du få fixa felet på egen bekostnad.
svenkalle har delvis rätt, det är antingen fastighetsägaren som ansvarar för det, eller den firma som installerade jacken. Du bör få reda på det på följande adress www.kabelanvisning.se vem som bär ansvaret för det!
Telefonkabeldragningen är ju elektriskt sett en enkel koppling. Har du någon i din närhet som har grundläggande elektrisk kunskap så borde det vara enkelt att fixa felet.
Antingen har kabeln brunnit av och då måste den bytas. Är det nåt uttag som farit så är dom ganska enkla att byta.

Annars blir det väl att anlita en lokal elektriker. Skulle tro att det blir billigare än att anlita televerket, om dom nu fortfarande gör sånt förståss.
Annons
Fastighetsägaren borde väl ha avtal med någon lokal antennfirma eller dylikt tycker jag. Kolla upp med fastighetsägaren, de bör veta vilken firma du kan vända dig till.
Kolla här
http://bredbands-cd.teleservice.net/index.php?show=14290_SWE&
Här syns det kanske bättre
http://adsl.ektv.net/hitta1jack.pdf

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem