Torsdag 25 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: Dator och internet

Brandvägg för 64 bitars Win XP

Brandvägg för 64 bitars Win XP

Så har jag fått min nya dator...Dual Core med 64 bitars Windows XP och allt annat godis.
MEN...nu kan jag plötsligt inte installera ZoneAlarm för det stöder inte ett 64 bitars OS.

Är här någon vänlig själ som har ett tips på en annan bra brandvägg som funkar med 64 bitars Windows...och då helst ett lika gratis alternativ som ZoneAlarm.
Vill helst inte förlita mig på XP:s inbyggda alternativ...ärligt talat känner jag inget direkt förtroende för den.

//Breeze
Antal svar på detta inlägg: 5
kör du XP-pro?
kolla dessa , har inte kört dem i 64bit läge
Comodo
Ghostwall
Japp...det är Windows XP Professional 64 bit Edition English with Swedish Languagepack i blå förpackning och sedvanlig klisteretikett på burken.

Var ute lite på nätet inatt och stötte på ett AMD64 forum, där Ghostwall sablades ner av insändarna, Tiny personal Firewall 64 var värdelös likaså, men såg inget om Comodo alls.

Stötte även på en betarelease av ZoneAlarm 64bitars, men ZoneLabs hade lagt den på is pga instabilitet.

Märkte att det är lika illa ställt med Antivirusprogram....man blir så illa tvungen att köpa sig Professionalversioner om det överhuvudtaget ska fungera....undantaget Avast som ska funka i en gratis Homeversion.

Sen spelen...BF2 fungerade, men med varningar om att det inte var avsett eller testat för 64 bitars OS. Undrar hur det är med mina övriga nöjes spel, speciellt de som är lite äldre...undrar om det går att installera överhuvudtaget eller de knasar ihop likt brandväggarna och AVG antivirus.

Det lustiga är att jag inte beställde 64 bitars versionen alls utan fick den med som grädde på moset när datorn blev försenad på grund av leveransproblem av de senaste moderkorten.
Nu verkar det som om jag får ringa min leverantör och gnälla lite...

//Breeze
Windows inbyggda brandvägg.Räcker inte den.Bifogar en rolig grej om
varför man har grejer man inte behöver.Overpace.

Whatever the flavour of OS, be it NT, Slowaris or Linux, Stonesoft firmly maintained that there is no need in the world for any firewall to use 64 bits.
Annons
leiake...
Näe...jag har inget större förtroende för Windows Brandvägg...bara ett antagande men jag tror mer på att företag som koncentrerat sig på datorsäkerhet och inget annat har ett större kunnande inom sitt specifika område.
Här kan jag väl jämföra med en allmänpraktiserande läkare och en specialistläkare...

Det är inte bara brandväggen som strular....verkar som om det allmänt inte finns mycket som har ett stabilt stöd för 64 bitars OS än så länge.
Titta bara på de stora tillverkarna som HP, Compaq och Acer bland andra... jag har inte sett någon som levereras med 64 bitars Windows ännu.
64 bitars är säkerligen framtiden, men om det mesta man normalt använder får problem pga inkompabilitet så väljer man nog bort de fördelarna man kunde ha fått med 64 bitars OS.
Varför ha en Rolls Royce med skuren motor i garaget när man kan ha en fullt fungerande Fiat Panda om man nu är beroende av att kunna köra bilen.

Jag ska mixtra lite mer ikväll och se vad som funkar och vad som strejkar bland de program som jag normalt använder...men, det lutar nog mot att jag slänger ut 64 bitars systemet och kör med gamla väl beprövade 32 bitars Windows XP.
64 bitar får vi ta när det finns program som är avsedda för det.

//Breeze
Breeze !

Troligen ett mycket klokt beslut.Lika klokt som att inte prova betaprogram,
om man inte är i en speciellt avancerad division.He,he

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem