Fredag 19 april 2024 vecka 16
Forum
Kategori: Dator och internet

Svensk röst för ebok i Ac Reader?

Svensk röst för ebok i Ac Reader?

När jag försöker få en ebok uppläst i Acrobat Reader 6 så är det en amerikan som försöker läsa svenska. Det låter kul men är svårt att förstå.
Går det att få en svensk röst? Är det något tillägg i Windows? Jag har Win XP Home. Lösning, tack.
Antal svar på detta inlägg: 5
Är det ingen som har provat det här med e-book(lånas via nätet på biblioteket) och att få den uppläst via program i datorn? Hur har ni gjort i så fall?
Birger , det är ju inte en talbok du pratar om
utan fonering av bokstäver och det är inte njutbart.
Det skall finnas en Person som jobbar med detta i Rinkeby i Stockholm och som har konstruerat ett eget program för att omvandla text till njutbar
uppläsning. Tyvärr så är minna grå så dåliga att jag inte minns vad firman heter. Men jag tror att hjälpmedelscentralerna kan tippsa om det.
eftersom de jobbar med detta dagligen.
Göcke - inte en talbok utan en e-book som jag får upp på skärmen och kan läsa där som vanligt. Men lat som jag är så inbillar jag mig att den texten kan något talsyntesprogram läsa upp för mig.
Jag har letat på nätet och trodde att jag skulle hitta något gratisprogram men detta är tydligen ett svårt och smalt område så det går via hjälpmedelscentalerna. Jag känner en där och ska ringa henne.
Windowsrösten Sam duger inte.
Annons
Prova detta Birger
http://www.readspeaker.com/templates/Page____369.aspx

http://www.phoneticom
.se/viewpage.php?page=1
Birger.
Om du lyssnar mera på SVT och Västerbottensnytt med "Nader Sedehiiska" kanske du lär dig att uppskatta Windowsrösten Sam

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem