Lördag 20 april 2024 vecka 16
Forum
Kategori: Dator och internet

Värmebölja

Värmebölja

...för såväl människor som maskiner. Jag svettas och datorfläkten går på högvarv. På så sätt behåller vi väl rätt arbetstemperatur. Till saken:
Hur kan jag övervaka datorn så att känsliga delar inte tar skada? CPU-n, hårddisken, annan kringutrustning osv. Finns det något diagnostiskt program som kan känna av detta? ..och kanske avbryter aktiviteter innan skador inträffar.

Finns det riktvärden hur hur hög temperatur CPU -, hårddisk kan ha?

Vet att detta ämne varit uppe för något år sedan, men efterlyser nu en kort sammanfattning. Tror det skulle vara till stor hjälp för många under kommande värmeattacker.
Antal svar på detta inlägg: 3
Finns ett litet gratis program där man kan se temperaturen och ställa hastigheten

www.almico.com/speedfan.php
Här kan man få besked gratis. Klicka i vä. hörn och följ instruktion.
Pang! Så kommer tempen upp på en skylt. En HD bör ligga mellan 30-50
gr. Det beror på vad man spelar.

http://www.hddtemp.com/
Det finns ingen garanti för att du kan se någon sådan information. Allt hänger på vilka komponenter du köpt om de har sensorer för att presentera just det du vill se. Alla dagens hårddiskar har sensorer för att presentera temperatur idag.

Det finns ingen kort lista att gå efter då det du frågar efter till 100% beror på vilken hårdvara du har i datorn och hur gammal den är.

som leiake säger när det gäller hårddiskar, så ska du helt inte komma i närheten av 50 grader på en hårddisk även om de klarar att köras i 55 grader på en vanlig standarddisk, kollar du på tillverkarens hemsida så finns specifikationerna där.


Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem