Fredag 29 mars 2024 vecka 13
Forum
Kategori: Dator och internet

Google Chrome

Google Chrome

Minska snokandet

En funktion i Google Chrome som det blev ganska mycket liv kring var att allting som du skriver in i adressraden skickas till Google och registreras. Till och med utan att du klickar på retur.

Enligt Google så är det här en ”funktion” men i realiteten så samlar de inte uppgifterna och säljer det vidare i ”marknadsföringssyften”.

Det går dock att stänga av den här funktionen enkelt. Högerklicka på adressraden och välj Redigera sökmotorer. Längst ned i den dialogruta som kommer upp så avmarkerar du rutan som säger ”Använd en förslagsfunktion som slutför sökningar…”.


http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.178442

ji
gsaw
Att stänga av stavningskontrollen ser inte ut att gå, även om rubriktexten säger annorlunda !?

finns det någon som har lösningen?
Antal svar på detta inlägg: 3
Ozzy
Tack för din hjälp. Ska testa den lite mer imorn men det lutar nog åt en avinstallation för FF (äldre version 2.0.0.16) Har allt jag vill ha å någon sekund hit eller dit i sidöppning spelar ingen roll. Sen filmvisning samt att spara bilder å filmsnuttar funlkar inte som jag vill. Saknar oxå en klocka å annat som finns i FF. Men detta är ju en Beta så vi får se vad dom kan hitta på i den skarpa versionen. Men ruskigt snabb e den slår till å med Opera på min dator.
Jag känner också skarpt för BC. Men för att få valuta, måste man gå på djupet. finns mycket hjälpsiter att tillgå.
Fast jag saknar en Downhelper till video´s mm. Alltså ett Add Ons. eller finns det även för BC någonstans i denna Betaversion.

firefox syster "Flock" har allt och är dessutom social.
Glömde säga att "Minska snokandet" i föregående inlaga var ett citat ur
Pc-För Alla http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.178442
Ozzy/

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem