Torsdag 25 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: Dator och internet

Brandväggar

Brandväggar

Har Windows egna brandvägg på min dator å visst den funkar men om man nu ska bli lite teknisk:Huer ska den va kofigurerad för att ge mig mest skydd? Tog tex bort Firefox från undantagen men jag kommer ut likförbenat. Sen finns det olika nätverk å välja mellan. Vilket ska man välja. Jag kör Vista på min dator. Finns det andra brandväggar som är bra å lättfattliga att ställa in?
Antal svar på detta inlägg: 13
Sidor: «1 2

Jag vill fortfarande påstå att många använder både hängslen och livrem för att "ha ryggen fri"
Trots betalprogram, Antivir/Norton & Brandväggar,
så har man ändå en massa tilläggsprogram installerade för att få bort eller skyddar oss från alla dessa Malvare & spyvare, och annat småskit ur datorn. De dyker ju upp där så fort man gör en egen scanning av sin dator.
Varför tar inte dessa betalprogram bort även de så sk. harmlösa ur datorn.
Jag tycker man får betala för något de inte gör.

Vi som ofta sitter vid datorn, är om jag förstår rätt, smått förbannade på alla dessa små filer som inte rensas bort. vi skulle inte behöva använda oss av en massa antiprogram, som alla har specialiserat sig inom ett visst spektrum. Annars skulle inte de överleva eller behövas.

Vi är perfektionister där vid lag och irriterar oss på dessa orosmoment. Håller ni med mej.?


Vågar man misstänka att alla dessa programföretag har gått ihop för att dela på kakan, "Oss"
Och den marknden blir bara större. Även Norton har ju ett litet gratis scannprogram som rensar det som de stora inte vill eller medvetet förbigår.
Eller är det hela ett enda stort reklamjippo, alla dessa "halvfärdiga" gratis-anti-program.
Vill inte starta någon större debatt om branväggar el. antivirusprogram men kan tala om att Norton är en stor resurskrävande & pengaslukande bov. Vill man slöa ner sin dator ska man använda Norton/F-secure/Panda och deras hyperdyper säkerthetspaket ala Internet secure "skydda mig från allt". Tar skitmycket av RAM och CPUkraft, i onödan. Men men

AVG och tex search and destroy + adaware och windows inbyggda gör att man är gott å väl skyddad. För jag tror nog att merparten här på forumet INTE är ute och surfar på sidor som för skit med sig.
Vill man sen utöka sitt skydd när det gäller scriptade sidor ska man använda firefox och deras add-on Noscript.
För det är inte virus som är största hotet idag utan scriptade websidor. Alltså sidor som kör script i bakgrunden och som inte antivirusprogram el. brandväggar skyddar.

Jag kör med firefox+Noscript och Windows brandvägg ( Vista ) och ska jag använda något antivirusprogram så blir det AVG gratisversion, för det enda man betalar för med en betalversion är support och en licens, INTE bättre skydd.

Sida:
« 1 2


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem