Torsdag 28 mars 2024 vecka 13
Forum
Kategori: Dator och internet

Virus eller spion

Virus eller spion

Har fått något skit i datorn. Det dyker upp reklamannonser titt som tätt om kortturneringar och liknande. Det verkar som min webbläsare är kapad och att min dator surfar på nätet själv. Jag antar att det är något spionprogram som tagit över. När webbläsaren öppnar sig av sig själv, så börjar namnet på det fönster som öppnar sig alltid med (CID). Någon som känner igen det och som eventuellt vet vad man ska göra för att bli av med det? Jag har provat med trojan remover, super antispyware och ad aware men det hjälper ej. Jag kör annars med Panda antivirus + Firewall. Det här viruset eller spionprogrammet slöar också ner datorn och gör att det krånglar mycket. Tacksam för tips och hjälp.
Antal svar på detta inlägg: 17
Sidor: «1 2

brickan
Här finns att läsa (men ha tålamod),
http://pcforallasmart.idg.se/forum/thread.jspforumid=9&rooti
d=491690

och kanske speciellt dessa rader(kopierade ur nämnda forum):

"Du skall gå in i kontrollpanelen och i "Lägg till och ta bort program" välja ta bort Microsoft Live Plus och får då en möjlighet att ta bort endast sponsor support som poppar upp."

Lycka till / atlun
Ibland hopplöst att kopiera in länkar.

http://pcforallasmart.idg.se/forum/thread.jsp?forumid=9&root
id=491690
Jag tror att det kan vara problemet faktist. Jag höll på att krångla med Live plus häromdagen. Tack Atlun
Annons
Pc För alla har ett bra virusprogram som jag använder ibland, det som är så bra med den är att man inte behöver instalera något program virus kan ibalnd se vad du har för virusprogram och komma runt den. Hoppas du får bort den.
adressen dit är: http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.83078
man kanske skulle ha läst sida 2 innan man gav det här rådet, nu känner man sig lite dum
Det verkar som om jag fick bort det. Jag körde med ett program som heter "Threat Fire" från PC tools. Det tog bort och blockerade något spionprogram eller någonting i min webbläsare så nu verkar det vara borta. Men jag tror det började med att jag installerade "Microsoft live plus" och att jag råkade bocka för att installera sponsor support som "atlun" skrev. Otroligt att du kunde lista att det var så det gått till atlun. Jag tackar för hjälpen. Tack.
Det finns ett program som heter POP UP BLOCKER,där kan man "fånga in"
poppar första gången de visar sej i en spärrlista,om de sen återkommer så tar programmet hand om dem,så man slipper se skiten

Sida:
« 1 2


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem