Tisdag 16 april 2024 vecka 16
Forum
Kategori: Dator och internet

Widows XP

Widows XP

Finns någon som kan hjälpa mig förstå sig på "virtuella minnet".
När jag skriver kommer plötsligt upp ett appropå som säger "värdet för minsta virtuella minne är för lågt", samtidigt som datorn inte reagerar normalt. Då söker jag via Google på "virtuella minet" och får tag i ett ställe hur man gör, men det gäller Windows Vista. Snälla hjälp mig kan inte ett dugg om ram-minne och sådana där grejer, vet bara om bokstäver och siffror.
Antal svar på detta inlägg: 4
http://eforum.idg.se/viewmsg.asp?entriesid=603230
kolla där kanske
Högerklicka på "Den här datorn" och välj EGENSKAPER
Välj fliken AVANCERAT
Välj den översta knappen vid PRESTANDA
I nästa ruta som dyker upp väljer du fliken AVANCERAT igen
Längst ned har du en knapp där du kan ändra växlingfilens storlek.
Växlingsfilens standardstorlek, den rekommenderade, är 1,5 gånger RAM-minnet, men du kan även välja en större storlek om du så vill.

http://support.microsoft.com/kb/314482/sv
Tack båda två för hjälpen. På eforum hittade jag ingenting och på microsoft fanns bara vista, men med era http-adresser kom jag rätt direkt. Hoppas bara mina ändringar hjälper.
PerAsk minns du att jag förrut frågade om en ruta Excel där det inget stod men där uppe stod vad jag skrivit. Du gav mej då tipset om att kolla färgen i rutan och mycket riktigt den var vit, men är det vanligt att datorn fuskar med färgen när man från start börjat med svart. Likaså när jag i excel räknar med 4 decimaler kan det i en ruta bli bara två och när jag räknar med 2 decimaler kan det helt plötsligt bli fyra. Har aldrig kollat om datorn summerat rätt eller fått fram rätt kvoter, i sådana fall är det inte konstigt att resultaten blir fel för mej men oftast hittar jag något fel som jag själv är pappa till.
Hej och än en gång tack.
Annons
Nej jag har ingen erfarenhet av just det med teckenfärgen. Det var ju bra att det löste sig.
Beträffande decimaler, så har jag ingen förklaring.
Ibland händer det att några enstaka celler blir formaterade i något annat format än från början. Vet inte varför, men då kan det bli tokigt.
Ex om cellerna är formaterade för valuta och istället blir ren text osv.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem