Tisdag 23 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: Dator och internet

Bildhantering

Bildhantering

Hej!

Jag behöver få lite ordning på alla bilder på min hårddisk. Har funderat på Acdsee eller Photoshop Elements, men skulle vilja få lite tips och åsikter från andra som har lite erfarenhet av dessa eller andra liknande program. Tack på förhand.
Antal svar på detta inlägg: 13
Sidor: 1 2 Nästa »

Picasa annars är ett gratis alternativ som google har köpt in sig på...

http://www.download.com/3000-2193-10160334.html

Dock ska man veta att man får en massa .inf filer spridda över hårddisken som berättar för programmet vilka bilder som finns i just den mappen.
Photoshop Elements är ett bra program som inte kostar så mycket. Köper du den gamla versionen 2.0 så duger det mycket bra och är billigt i inköp. Från det programmet kan du även läsa in bilder direkt från digitalkameror. Du kan göra det mesta med detta program. Har det själv och är helnöjd.
Irfanview , ett enkelt program som är freeware och lätt att lära
http://www.irfanview.com
Annons
Utan att riktigt veta, så är väl Photoshops elements och ACDSEE inte riktigt samma typ av program. Photoshop är till för bildbehandling, dvs korrigera bilder och skapa olika bilder, medan ACDSEE mer är det som du kanske söker för att hålla i ordning på bilderna, dvs katalogisera dem. Har inte kört ACDSEE på länge men jag förmodar att det kan finnas viss form av bildbehandlingsmöjligheter i detta också?
Det är bäst att du kollar vad det egentligen är du vill ha.
vill varmt rekommendera Adobe Photoshop Elements.3.0 som finns på svenska och som täcker alla behov för reigering och förvaring!
Rolf
Vist är Photoshop SC 8 bra ...men dyrt som f....!
Gimp är på samma nivå, och gratis !
du kommer inte att ångra dig !
Alleluja !
http://prdownloads.sourceforge.net/gimp-win/gtk%2B-2.4.14-setup.zip?use_mirro
r=ovh
Sorry det blev lite fel på länken.....
http://sourceforge.net/projects/gimp-win/
hipp det är fredag kväll..
skål !
Kul fråga från Jan-E, men vad svarar alla på. Vad jag förstår frågar Jan_E efter något att administrera bilerna med men många svar handlar om bildbehandling. Jag är intresserad av bildbehandling och är Gimp ett sådant program?
Bara ett tips.

Om man köper ett paket fotopapper. brukar man få med en skiva med "Picture It"
Jag skrev att Gimp är på samma nivå som Photoshop 8 SC,och i Photoshop 8 SC KAN man administrera bilder...och den är bra !
annar kan du ta Cumulus,från http://www.canto.com/ ,eller Imatch från http://www.photools.com/ det bra med
Paint shop pro album 5 från , http://www.jasc.com/products/photoalbum/? ,passar inte det, kan du ta Photoshop album 2 från Adobe...du kan äveb fråga forum för digital fotografi ,http://www.fotosidan.se/forum/index.php......
Skål !

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem