Fredag 29 mars 2024 vecka 13
Forum
Kategori: Dator och internet

Eudora

Eudora

Hej på er
Är det möjlig att konfigurera Eudora så att när jag får en spam, jag kan återsända den, utan att min meil adress är med, jag tror att det finns en sån funktion på Macarna ,dvs. När man trycker på en knapp så returneras meilen och det blir en ”blind adress” och man slipper skräppet ett tag…är jag ute och cyklar ?
Med vänlig hälsning .
Paula
Antal svar på detta inlägg: 7
Varför återsända ett spam ???
vad är vitsen med det?
Hej Göcke
De ska smacka på sin eget medicin !
Jag vill samtidig inte att min adress skall ses
Filtrering av spam på Eudora verkar inte stoppa skit…fast det är rätt konfigurerat
Ha det bra
Paula
Hej Paula
Jag kör inte själv Eudora. Men jag Incredimail, där finns funktionen "återsänd medddelande". Tyvärr funkar det sällan pga att det inte finns nån avsändare att skicka tillbaka det till.
Däremot måste jag säga att Incredimail spam-filter funkar bra.
Programmet finns i två versioner, en rekalmfinansierad och en köpversion utan reklam.
Ett extra + med detta prog. är de små kul "nya mejl" visningarna, just nu har jag en liten anka som kommer fram ganska diskret på en av skärmarna och kvackar fram att jag har nytt mejl.
ALLA som inte är godkända avsändare hamnar direkt i spamkorgen, så man måste kolla igenom den ibland.
/B
Annons
Humm det låter bra
Men jag funderar ,det kommer massor av program som ska fixa detta ,men jag tror inte att det är lösning på spam problem .Än så länge måsta man hitta på nåt .
Jag försöker att ha en hög nivå på min data säkerhet ,men jag får spam ändå !
Fan, jag är arg !
Paula
Samma här Paula, av att döma hur många erbjudanden jag får om viagra och olika förstoringsmetoder så måste det antas att jag har världens minsta och slakaste penis.

Är det möjligtvis så att du har en "catch all" adress, dvs att du står som domänägare så all skit hamnar i din dator. Det är iaf. så för mig, på en domän som jag äger får jag all möjlig skräppost men på en annan som där jag har lagt in en "fejkadress" som catchall där slipper jag allt sånt. Ok, jag kan missa nåt viktigt, men det är det värt.

Tyvärr tror jag inte det går att komma åt detta med spam, så länge det finns oärliga personer som önskar tjäna snabba pengar så kommer det att finnas sätt för dem att komma förbi lagar och regler, det enda vi kan göra är att försvåra för dem så mycket som möjligt.
/B
Detta fick jag ifrån PTS och är ett klipp och klistra från Konsummentverket

"Från och med första april 2004 är det förbjudet att skicka e-postreklam som inte är beställd. Lagen gäller inte all "spam", utan bara meddelanden med ett kommersiellt syfte. Opinionsbildning, upplysningar och liknande budskap får man däremot skicka. Det är förbjudet att skicka obeställd e-postreklam till privatpersoner och enskilda firmor, men inte till aktiebolag, stiftelser och andra juridiska personer. Liknande regler gäller inom hela EU, både för e-postreklam, reklam via fax, SMS, MMS och automatiska uppringningar."

Man kan gå in på konsumentverkets web-plats och anmäla spam (även spam via SMS).

http://www.epostreklam.konsumentverket.se/

Där kan man även läsa mer utförligt om de regler som gäller för spam.

mvh // göcke
Ett slag i luften Göcke !
99,9 % av all spam kommer inte från Sverige och omfattas således INTE av PTs lagar.
/B

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem