Söndag 14 augusti 2022 vecka 32
Forum
Kategori: Hobby och motor

The Lady of the Loch’ är nog död

The Lady of the Loch’ är nog död

‘Världens äldsta fiskgjuse förmodas vara död. The Lady har inte kommit till sitt bo och så här sen har hon aldrig varit under de 25 år hon har häckat i boet. 71 ägg har fågelskådarna räknat till och under åren har 50 ungar blivit ’flygga’. Hennes partner ’Laddie’ 5 år har fått en ny partner och sköter sitt jobb.

Kanske det finns en liten chans att The Lady stannat kvar där hon övervintrat. Fåglar som misslyckats få ungarna flygga förra året har ofta tagit en paus följande år. Men chansen beräknas som mycket liten. Vi får nog nöja oss med de stunder Damen har skänkt oss, mer än en miljon fans som följt hennes äventyr.

Damen, som är omärkt, beräknas ha blivit 29 år - mer än tre gånger den genomsnittliga livslängden för vilda fiskgjusar. Sverige bör vara extra stolta över fiskgjusarna. Mer än en tredjedel av världens gjusar häckar i Sverige. Finland kommer ganska långt efter på andra plats. Hoppas folk fortsätter att låta dem häcka i fred och inte stjäl deras ägg. I norra Skåne var det några unga män som vaktade ett bo och när de upptäckte några tysktalande män som försökte plundra boet, drog de ner dem från trädet och råkade ge dem ett ordentligt kok stryk. Heder åt skånepågarna! Det aktuella boet har fortsatt att producera ungar.

Antal svar på detta inlägg: 0

inga svar än...Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem