Fredag 26 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: Dator och internet

Skydd

Skydd

Hejsan undrar om det finns nån därute som vet ett bra virusskydd/program som är (gratis) finns det alltså inte ett som man bara får ha på prov i 30:ti dagar.....
M.V.H
ostkroken
Antal svar på detta inlägg: 12
Sidor: «1 2

microsoft security essentials är gratis och inte tidsbegränsat så det förstår jag inte
Microsoft eget antivirus känns faktiskt lite logiskt, för de borde ju bäst veta hur man skyddar operativsystemet de tillverkar...? Eller inte - hahaha.
Kanske är en tankevurpa av mig där.

Jag är lite sugen på att testa det, men är så nöjd med Avast (gratis & på svenska) att jag inte ser någon anledning att prova annat.
http://korta.nu/avast (är lite tveksam till nedladdnings-sajten som jag inte känner till, men Avast länkar ju själva till den så jag antar att den är ok)

Brandvägg kör jag med Comodo (gratis & på svenska) som ibland stökar lite genom att vara för övernitisk, men överlag funkar den bra tycker jag. Kanske krånglig om man inte kan något om datorer?
http://korta.nu/comodo

Sen tycker jag själv inte att det räcker med endast antivirus & brandvägg, utan kompletterar med program som kan skydda/söka/ta bort spyware, trojaner och annat otyg. Dessa program från download.com t.ex:
Malwarebytes Anti-malware
Advanced SystemCare Free
CCleaner
Spywareblaster
Spybot Search & Destroy

Funkar fint för mig.
Brukar installera detta "paket" med program på datorer som jag hjälper släkt & vänner med och de flesta verkar vara nöjda även om de inte alltid förstår varför man ska ha dem...

Sida:
« 1 2


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem