Lördag 25 maj 2024 vecka 21

Länktips från 2001

Bästa hemsidor från 200111 september
Extrainsatta länkar p.g.a. World Trade Center-incidenten och efterföljande krig mot terrorn samt Usama Bin Laden i Afganistan.
Time
The White House
CIA, FBI
US Department of Defense
US Department of State
3 september
Internet Explorer 6Rekommenderas!
Nya Internet Explorer 6 har släppts. Ladda ner det här via Microsofts hemsida.
27 augusti
Hur snabbt skriver du? (finns ej längre)
Ett litet spel som testar dig hur snabbt du kan skriva på datorn. Välj mellan att skriva på svenska eller engelska, lycka till!
20 augusti
KaZaA
Nu när Napster kommer att kosta är det dags att överge den och istället övergå till Kazaa. Kazaa är byggd på samma fildelningsteknik som Napster. Denna teknik innebär att du delar med dig filer från en begränsad angiven mapp och därigenom får du tillgång till andra användares filer vilket innebär att du kan ladda hem gratis musik och filmer.
13 augusti
Kajsa Bergqvist
I VM i Edmonton hoppade Kajsa Bergqvist 1,97 och det räckte till ett brons. Kolla in hennes hemsida för att se mer av Kajsa.
6 augusti
Giftinformationscentralen
Giftinformationscentralen (GIC) har som sin främsta uppgift att informera sjukvårdsinstanser och allmänhet mm rörande giftighet, symtom och behandling vid alla typer av akut förgiftning. GIC svarar på frågor om förgiftningar dygnet runt - året runt.
30 juli
Gröna Lund & Liseberg
Nöjesparkerna är fullspäckade på sommaren. Är du nyfiken vad det är som händer där? Se efter på deras kalenderinbokningar.
23 juli
Allt om Stockholm
Letar du efter en bra guide till Stockholm? Då är Allt om Stockholm den rätta platsen att vända sig till. De erbjuder nämligen en komplett, innehållsrik och strukturerad webbsida om allt man skulle behöva veta om Stockholm.
16 juli
Beach-handboll
Europas största beachhandbollsfest! Arrangeras i semesterbadorten Åhus på östkusten i Skåne. Härligt spel och fest i en vecka, planera in den för nästa sommar.
9 juli
Sverigeresan
Sommar i Sverige! Planera din sverigesemester. Här hittar du information om vad som kan vara trevligt att besöka och uppleva. Allt du behöver för resan i Sverige.
2 juli
Pfizer
Webbsidan innehåller information om sjukdomar och behandling av dessa. Det finns en avdelning för läkare och en för patienter och/eller anhöriga. Du kan få tips och råd och beställa material.
25 juni
SmartcazeRekommenderas!
Smartcaze har det nyaste & snyggaste inom plånboksindustrin. Svenska Smartcaze ligger långt fram i utvecklandet av designade plånböcker och visitkortshållare. Klicka in och titta!
18 juni
Slipsgossen
Slipsgossen har Sveriges bredaste utbud av slipsar med över 300 i lager för omgående leverans. Klicka runt bland deras utbud och se efter vilken som passar dig! En populär service som de erbjuder är slipsogramet.
11 juni
Hultsfred 2001
Den 14 juni är Hultsfredsfestivalen i full gång och den här sidan blir då helt fullproppad med recensioner, artiklar, bilder, videosnuttar och allt annat som hör festivalen till.
4 juni
HjälpPortalen
Hur ska man hantera en nödsituation? HjälpPortalen visar dig till information om resurser som finns för att hjälpa dig när det hänt dig något, när du hamnat i ett oönskat tillstånd eller när du vill öka din säkerhet eller förbättra ditt skydd.
28 maj
Blienvinnare.com
Vill du bli en vinnare? Då är denna sajten något för dig. Blienvinnare.com tar upp alla tävlingar som finns på Internet just nu.
21 maj
DEO.com (konkurs)
DEO.com är framtidens musikbolag på Internet. Här kan du lyssna på musik och titta på musikvideor. Sajten är även alltid uppdaterad med de senaste, hetaste och hippaste nyheterna.
14 maj
Pollenprognos
I takt med att vädret blir bättre och temperaturen stiger ökar även problemen för landets pollenallergiker. På Pollenprognos.nu kan du läsa prognoser för hur pollenhalterna är och kommer att utvecklas.
7 maj
Melodifestivalen
Årets schlagertävling går av stapeln i Köpenhamn på lördag den 12 maj. På Melodifestivalen.tv kan du redan nu kolla in alla bidrag, få information om tävlingen och besöka nostalgihörnan med en tidslinje och gamla schlagerminnen.
30 april
LantmäterietRekommenderas!
Imponerande tjänst från Lantmäteriet. Med deras gratis onlinetjänst kan du beskåda Sverige från ovan med hjälp av flygbilder och zooma in på ditt eget hus! Du hittar även information om kartor, fastigheter och geografiska informationssystem.
23 april
Skattemyndigheten
Senast onsdag den 2 maj kl. 24:00 ska din deklaration vara inne hos skattemyndigheten.
16 april
Skatteverket
Senast onsdag den 2 maj kl. 24:00 ska din deklaration vara inne hos skattemyndigheten. Förbered dig i tid. På RSVs webbsida hittar du all information som du kan behöva inför den kommande deklarationen.
9 april
Svenska Akademiens ordbok
Nyttigt: Svenska Akademiens ordbok på nätet. Ta reda på allt om det svenska språket, uppslagsord och etymologi. SAOB är helt klart användbart.
2 april
Ungdomsmottagningen
Sajten ungdomsmottagningen.com är en informationsportal till landets lokala ungdomsmottagningar. Där finns experter som ger svar, en stor databank att söka i, diskussionsforum, chat med kurator, artiklar och nyheter som rör ungdomar etc. Sajten är även en portal till alla i landets ungdomsmottagningars hemsidor.
26 mars
Oscarsgalan (officiell) & TV4:s Oscarssajt
Den 73:dje Oscarsgalan har gått av stapeln. Ovan hittar ni den officiella webbsidan dedikerad till den glamorösa Oscarsgalan. Här hittar du all information som du kan önska dig, se även tillställningen live, och massor med annat.
19 mars
FBI's Ten Most Wanted & FBI's Monthly Fugitives
FBI's Tio mest efterlysta skurkar! Håll dig uppdaterad om vad som finns där ute. En belöning på 50 miljoner kronor är utlyst för tips ledande till gripandet av Usama Bin Laden, kanske värt att kolla upp. Skicka mig tipsen!
12 mars
fanglobe.com (konkurs)
Fanglobe har gått i konkurs. Fanglobe.com innehöll officiella fanclubs till svenska artister. Hemsidan innehöll mycket information om artisterna. Dock numera konkursad och nerlagd.
5 mars
Daily F1
Formula 1 säsongen har återigen börjat. Daily F1 följer sporten nogrannt med nyheter, reportage, stallinformation, bilder och multimedia. Finns i svensk version vilket kan vara ett plus för den som önskar. Obs. för fler F1 länkar se sportavdelningen.
26 februari
Bröllopstorget.nu
Nu nalkas sommaren och bröllopstiderna närmar sig. Bröllopstorget erbjuder ett oerhört brett innehåll rörande bröllop. Allt ifrån tips om bröllopsklänningar, smycken, festplanering till hur man går tillväga för att gifta sig utomlands. Här finns allt ni behöver veta inför den stora händelsen!
19 februari
Jureka
Advokaten.nu är en utmärkt webbtjänst för dig med behov av juridisk hjälp! De erbjuder en smart utvecklad söktjänst över juridiska ombud samt en online frågemöjlighet via chat där du kan få svar direkt av en advokat. Enkelt sagt; en utmärkt utgångspunkt för dig som söker svar inom juridik & rättshjälp.
12 februari
Allt om dokusåpor
Populära TV showen Baren precis har börjat sändas igen, därför så har deras hemsida blivit utvald till veckans länk. Här kan du se LIVE 24-7, läsa deras dagböcker och massa annat.
5 februari
City Navigator (nerlagd)
Ska du köra i storstaden? Första gången? Osäker på vägen? Då kan denna tjänst vara lösningen. Fyll i adresserna (från-till), så får du veta exakt körsträcka med uppskattad körtid samt tydliga väganvisningar. Smidigt.
29 januari
WebAid.nu
Denna vecka har jag valt en givande favorit som stöder ett behjärtansvärt ändamål. Varje gång Du gör ett "livgivande klick" hjälper du människor i nöd. Varje klick ger 1 krona, för Dig helt gratis. Du kan klicka en gång per dag.
22 januari
Bilprovningen
För bilanvändaren är Bilprovningen.se en riktigt guldgruva, både informationsrik och praktiskt användbar. Du kan boka tid för kontrollbesiktning, hitta information om kvalitetstjänster som diagnoser, reparation osv, samt även information om privatimport m.m. Klockrent!
15 januari
Ansiktsburk & Fiskpinnar m.m.
Lite roligt måste vi ju ha ibland! Här är två extremt roliga låtar. Shockwave och ljud är ett krav, men borde inte ta så lång tid att ladda hem och lyssna på. Ha det kul! Jag tror att själva sången är på libanesiska kanske turkiska :)
8 januari
Överklaga dina Parkeringsböter
Denna webbsida är till för alla som fått en orättvist utfärdad p-bot och parkeringsanmärkning. Pbot.nu ger flera användbara tips för olika möjligheter vilka man kan överklaga på. Det finns färdiga lösningar, inskickade bidrag och en wizard för att hjälpa dig hitta rätt.
1 januari
Svenska ordförandeskapets webbplats
Från och med den 1 januari tar Sverige över ordförandeklubban för EU år 2001. I presidentskapet har Sverige valt att fokusera på Environment, Enlargement & Employment. På deras webbplats kan man följa allt, nyheter, nyhetsbrev osv.