Tisdag 3 oktober 2023 vecka 40
Forum
Kategori: Hobby och motor

Flodhästar i Afrika

Flodhästar i Afrika

Kenya i Östafrika har blivit centrum för en man som startade Explore.Org med över 100 WebCams runt om i världen. Hans farm Mpala i Laikipia, Kenya har placerat ut HD kameror i bl. a. Afrika, Amerika och Arktis. Jag har tittat på isbjörnar, fjällrävar, alla slags fåglar och nu sist flodhästar just på Mpalas marker. Kameran är placerad vid ett ’water hole’ (vattenhål) och panorerar 120 grader uppströms mot ’Solstranden’. Träden heter ’feberträd’, inte särskilt lockande namn!. Vattenhålet är en flodhästpool men samlar säkert många andra djur. Under den timmen jag tittade på djurlivet fanns där ca 30 flodhästar, antiloper och flera spännande fågelarter. Säkert finns där en operatör som manövrerar kameran.

http://korta.nu/zN6
http://explore.org/live-cams/player/african-wat
ering-hole-animal-camera

Flodhästar är det djur i Afrika som dödar flest människor och den gör det bara i panik när den känner sig hotad. Allt som finns emellan den och djupt vatten i floden måste bort, till alla pris! Jag har paddlat i Zambezi och upplevt detta beteende på nära håll! Hemsidan talar om bästa tiden är mellan kl 06.00 och 19.00. Kenya har samma tid som Kenya och då bör vi lägga till en timme alltså mellan svensk tid 06.00 och 19.00.

En annan kamera fångade en betande giraffer:

http://korta.nu/AN6
http://www.ustream.tv/exploreHippoCamHigh
Antal svar på detta inlägg: 2
svennews
Slarvade lite med texten. Kenya har samma tid som FINLAND, alltså en timmer efter Sverige. Den andra kameran har förutom giraffer visat kuduantiloper, zebror och fågelliv. Denna kamera har namnet ’Afrikansk utkikskamera’.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem