Onsdag 6 juli 2022 vecka 27
Forum
Kategori: TV, film och musik

Eurovision song contest

Eurovision song contest

Denna Eurovision song contest i Wien, Österrike var en märklig tillställning. Värdlandet Österrike, en i allt i övrigt välkänd musiknation, blev tillsammans med Tyskland sist i tävlingen. Båda fick noll (0) poäng i sammandraget.

De fyra sämsta bidragen kom från följande länder: Österrike (0) poäng, Tyskland (0) poäng, Storbritannien (4) poäng och Frankrike (5) poäng. Dessa i övrigt stora musikländer hade inte gjort sin hemläxa, de trodde väl att de kunde åka i sin vanliga gräddfil och att övriga länderna bara skulle stå med mössan i hand och applådera.

Det kan vara värt att minnas att det svenska bidraget vann överlägset och fick 365 poäng. Bra gjort!
Antal svar på detta inlägg: 9
Som sagt Nilho, ligger en hel del i dina funderingar. Att det sedan håller på att bli en "cirkus-afton" är ju en annan sak, det har ju pågått länge den utvecklingen. Den svenska låten hade ju trots allt en viss melodislinga i sig vilket gör att om så önskas så går den att nynna med i. Det är ju snart inte den typen av melodier någonstans. Den ryska tjejen gjorde ju en bra sak också, och den låten är också möjlig att lära sig. Synd bara att det skulle läggas in politiska oroligheter där vilket gjorde henne extra spänd. Blixt och dunder och en massa åkande med kamerorna, dagens melodi för att distrahera folket runt om. Hälsn. L.
Det är politik i allt, varför kom inte ukraina fram med sina röster? Inte för jag tror på att det gynnat ryssland?!
Trassel på flera nivåer, det var ju ett par länder till som visst gjorde försöket att fiffla, men det sprack där, kanske var något liknande med Ukraina då. Tyvärr som sagt, politiken smyger sig in mer och mer. Hälsn.
Ukraina röstade inte, då dom inte var med i år!

Ukraina – På grund av Konflikten i östra Ukraina och Krimkrisen i kombination med en osäker finansiell situation har det ukrainska nationella TV-bolaget NTU valt att inte låta landet tävla i ESC 2015. Det blir första gången som Ukraina hoppar av Eurovision Song Contest, annars har landet tävlat samtliga år mellan 2003-2014

http://sv.wikipedia.org/wiki/Eurovision_Song_Contest_2015
Aha, Ingarm, det var alltså orsaken ja, klart är man inte med i tävlingen då kan man ju förstås inte rösta heller. Tjingeling.
Urkraina var inte med, men dom skulle röstat men kontakten avbröts vid röstning.
Nä jag hade fel!
Hur som helst, det kommer att kosta 100 tals miljoner för svt! Så nu blir det reprisprogram under lång tid framöver.
Ok,hörde just en summa runt 125 mille, frågan är om det verkligen kan vara värt det plus, VEM betalar, vi skattebetalare troligen, eller? Många samhällsförbättringar man kan få för de miljonerna. OK, vi får ta det.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem