Onsdag 17 augusti 2022 vecka 33
Forum
Kategori: InternetStart

Internetstart -- Svenska Kyrkan

Internetstart -- Svenska Kyrkan

Vad är likheten??

En hel del Medlemmar -- men ett fåtal besökare


Res er upp ur solstolarna och skriv va f-n som helst, Pastor Göcke, Kyrkoherde
Lagera, liva upp tristessen.

Ärkeängeln

Masken
Antal svar på detta inlägg: 16
Sidor: 1 2 Nästa »

Tyvärr Masken, avstår från din önskning i den här saken , Trista siffror men där får det stanna, detta trots att det finns tankar och annat i sammanhanget. En viss orsak kan vara inblandning i sakens kärna. Bara hoppas att det vänder ändå . Hälsn.
Man söker sig hit när livets problem tornar upp sig. Hoppas på svar eller ett tröstens ord i sin väntan på klarhet. Efter herdens lugnande besked kan man samlas på kyrkbacken för att kommentera dagens text.
Tänk på att det finns muslimer som kan ta illa upp när ni skriver om svenska kyrkan.
callecan, så rätt så, tyvärr förändras hala saken ideligen. Bara en sådan enkel oförarglig sak som att en enkel skolavslutning inte får ske i Kyrkan längre på sommaren. Vem far illa av den? Och den är frivillig så man avgör själv, men det har visat sig hittills att de flesta eleverna trots allt vill ha den avslutning i Kyrkan. Och Emans, i landet Sverige får vi skriva om Svenska Kyrkan som vi vill, betyder ju inte att vi slår ner på andra Kyrkor för den saken. Ok, lev vidare.
Min avsikt var inte att vara så kyrklig. Jag tyckte bara att masken lade in en fin liknelse-- internetstart/kyrkan-- så jag spann vidare.
Hoppas ni förstår.
Hahaha, callecan, helt ok den ja, livet går vidare, i repris ibland med. Spinn på. Tjing.
Jag kommer bara ihåg skolavslutningar i skolan. När började man med att ha dem i kyrkan?
Hej rutan, minnet av den saken är ju suddig, men sedan kan det också vara lite olika traditioner beroende på var man är boende och alla skolor har väl troligen inte haft den seden,och inte tillgång till Kyrkor i närheten och på senare tid har det tyvärr blivit så att även den saken ifrågasätts i samhället, vissa anser att det är ett sätt att tvinga barnen att besöka Kyrkorna. Och den tanken har ju också stegrats på senare tid, varför ska vi inte gå in på men de flesta anar nog. Tur ändå att vi själva avgör. Hälsn.
suddiga minnen är en sak att påstå en annan

idag finns det skolor som fortfarande har avslutningen i kyrkan , av den enkla anledningen att kyrkans sal är större än skolans gympasal eller matsal eller om de har en aula.

med andra ord , så stämmer inte påståendet att skolor inte får ha avslutning där och där

däremot finns liknelsen att
större medlemstal men färre skribenter på Internetstarts forum.

så det var rätt underfundigt.

Rätt Göcke det är inte lokalen som är det viktiga utan budskapet i lokalen.

Att påstå som du gör Lagera att vi själva avgör är väl en sanning med modifikation. Vi ska ha relogionsfrihet men vi är ändå påtvingade en massa massa saker som är ett arv från vår religion som vi var påtvingade förr som helgdagarna bl.a.. Den statliga TV kanalen sänder fortfarande högmässa osv.

Så vi är fortfarande påtvingade ett religöst budskap från kristendomen trots allt fint snack om religionsfrihet i Sverige.Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem