Onsdag 6 juli 2022 vecka 27
Forum
Kategori: Dator och internet

Blackmail hot

Blackmail hot

Hej i dagarna så förekommer det att somliga får hot till sina mail om att de har kapat dit konto och infekterat det, och om man inte betalar "Hej, jag är en hacker och programmerare, jag har tillgång till ditt konto :
Det enda sättet att stoppa mig är att betala exakt 599€ i bitcoin (BTC) " och efter det finns ett bitcoin konto och en länk som de vill att man klickar på.


polisanmäl det genom att gå in på polisens hemsida för din region och under kontakta svara i ett formulär under utpressning , sänd med en kopia av mailet i textformat , polisen har fått flera anmälningar på telefonen, det är robotar som skapar mailen och vad ni en gör betala inget till hackaren.

bitcoin har sen en bitcoinabuse funktion som man spärrar konton via.

mvh göcke
Antal svar på detta inlägg: 5
Jag har fått många sådana mail och jag brukar bara radera dem. Oftast innehåller de något om att man varit inne på en porrsida och att de där har kapat ens kamera och spelat in när man har onanerat. Om man skulle ha sådana vanor så skulle man ju såklart bli ganska skärrad. Oavsett vilket så kan man vara helt lugn att den här "hackern" inte besitter någon annan kunskap om en än att de har din mailadress. Om jag får något mer mail så skall jag följa ditt råd och polisanmäla det. Jag tror dock inte det har någon större effekt eftersom mailen inte kommer från Sverige.
LuckySwede, önskemålet kommer från polisen.
Det är inte något jag har hittat på.
Och de mail de får. Är ju en droppe mot allt som kommer in.
Själv har jag haft samma svar att ge som du
Skit i mailet och kasta det.
Göcke!

Jag har inte sagt att det är något du har hittat på. Jag tror bara inte att det har någon större effekt att polisanmäla sådana här hot eftersom jag tvivlar på polisens kompetens och möjlighet att sätta dit någon som förmodligen sitter i Indien eller Ryssland eller något annat land. Det krävs en betydligt större apparat på det internationella planet och ett samarbete mellan polismyndigheter världen över. Dessutom behöver de konsultera IT-specialister från säkerhetsorganisationer för att nå något resultat i det här.
Instämmer, men i stället för att belasta telefonkön. Går det lika bra att Maila in anmälan.
Idag fick jag ett nytt sådant här mail. Jag kontaktade polisen för att anmäla det, men fick svaret att de fått in så många anmälningar som de behöver och att jag bara kunde strunta i mailet. Det kommer jag alltså att göra i fortsättningen.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem