Söndag 5 maj 2024 vecka 18
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Vårdnadstvister

Vårdnadstvister

Jag har den senaste tiden följt en del bloggar som visar på hur det går till i vårdnadstvister i Sverige anno 2009, och det har varit en fruktansvärd läsning.

Vi har säkert alla hört begreppet "svikarfarsor", men vad är egentligen historien bakom... är fäderna verkligen så urusla föräldrar som vill utmålas?

En sak har jag kommit till insikt om... det är fullkomligt åt helsike med Socialen, Polisen och vårt Rättsväsende... så mycket oriktigheter, så mycket lidande som orsakas att det nästintill är obegripligt.

Läs gärna historien om Jocke, eller "Daddy" som han är mer känd som, den är högst aktuell eftersom den utspelar sig just nu, denna vecka...

http://daddys.blogg.se/

Vad kan vi göra för att förändra, vad kan vi göra för att få ett humant samhälle där man inte låter fördomar spela fritt och slentrianmässigt förgöra människor?
En varning bara... läser ni detta kommer ni inte att lämnas oberörda och er tilltro till samhället kommer att skakas i grunden.
Antal svar på detta inlägg: 3
Breeze !

Inget svar på ditt inlägg om detta problem.

Du tror du är ensam. Glöm det!

Det är kvinnan som bestämmer då blir det bra.

Nej Du leiake... jag har tack och lov inga sådana här problem !

Men jag har förstått att det är oerhört lätt att som man förlora vårdnaden om sina barn, man är i praktiken helt utelämnad till kvinnans nycker och godtycke om man ska få lov att fortsätta vara barnens pappa efter en skilsmässa... och jag tycker att detta är fullkomligt horribelt !

Jag råkade ramla över en blogg som tände ett intresse för jag trodde inte att det kunde vara så illa ställt med rättvisan, humanismen och jämställdheten i Sverige.
Läs Daddys blogg, kolla in lite av länkarna till andra "pappa sajter"...

Och jag har förfasats över historier med falska anklagelser, oskyldigt dömda och till och med självmord i ren desperation efter att ha blivit misshandlade av familjerätter, sociala myndigheter och rättsväsendet.

Ingen av oss kan väl ha undgått "Gömda" skandalen, även om det har gjorts försöka att tiga ihjäl hela historien... det var då jag också började titta lite närmre på det här med vårdnadstvister.

Visst... jag tycker det är lite underligt att inga kommentarer skrivits, detta är trots allt ett av de allra största problemen i modern tid... barn som berövas en förälder, liv som slås i spillror... och INGEN reagerar !

Jag vet inte vad... är ämnet för känsligt, för obehagligt ?
Anledningen till att jag inte svarat i denna tråd är att jag inte känner igen mig. Jag är själv ett skilsmässobarn så långt tillbaka som på 50 talet, jag har en son och en dotter som skilts, en dotter som bröt upp ett samboförhållande, och ingenstans har jag sett något som beskrives här.

Skulle jag rangordna det som jag upplevt i min familj, så är det tveklöst papporna som burit sig sämst åt, där har det handlat om en hel del tråkigheter, som i sista hand drabbat deras barn, så jag tror inte på att mammorna är värre än papporna, inte ens i rättssalen tycker jag man gör någon skillnad idag, så gott som alla får ju dessutom gemensam vårdnad.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem