Måndag 29 april 2024 vecka 18
Forum
Kategori: Dator och internet

Opera är numera HELT gratis

Opera är numera HELT gratis

Ingen reklam, ingen kostnad, ingen registreringskod!

Ypperligt tillfälle att prova den säkraste webläsaren.

http://my.opera.com/community/
Antal svar på detta inlägg: 25
Sidor: «1 2 3 Nästa »

Svanen du skojar,att opera skulle vara snabbare än firefox?snack,firefox är bevisat den snabbaste webbläsaren som finns att tillgå.vann pris för ett tag sen som den snyggaste,effektivaste och snabbaste läsaren.Opera är säkert snabbare än IE men långt ifrån Firefox,och man kan även trimma upp den så det går än snabbare,varför har firefox blivit den mest nedladdade webbläsaren det sista året?jo,för den är den säkraste och bästa.
Och , framför allt, säker (än så länge).
Jämför Opera: http://secunia.com/product/4932/

med t.ex. Mozilla Firefox: http://secunia.com/product/4227/

eller Internet Explorer: http://secunia.com/product/11/

Titta längre ner på dessa sidor så ser ni patchade och opatchade säkerhetsluckor för respektive webläsare. OBS! Ingen rolig läsning för Internet Explorer användare!
@Moski: Det är ren lögn att Firefox skulle vara säkrare än Opera. Titta bara på statistiken från Secunia (följ länken ovan).
Annons
Arthur Dent:
Jag har installerat Opera, men kan man inte välja startsida???
@Zacko: Jo då, under verktyg > inställningar > allmänt. Där kan du välja vilken startsida du vill ha eller om du vill fortsätta där du var när du stängde Opera senast.

Det finns hur mycket inställningar som helst i Opera och den går att konfigurera i oändlighet. Den kan ta tid att lära sig, men jag uppmanar alla som testar den att ge den en riktig chans för det är en grym webläsare, med integrerat e-post program dessutom. Några av funktionerna jag gillar bäst är: Sökning i dokument eller "Sök i sidan"-sökning, och jag gillar att man kan ha en mycket detaljerad förloppsindikator i nederkant på sidan vid sidhämtning + att Opera är bäst i klassen på flik-surfning, zoom funktionen o.s.v. kan inte komma på mer just nu, men det finns massor mer att hämta.

En sak jag kan nämna för nybörjaren är, att Opera har som standard den lite irriterande egenskapen att inte automatiskt uppdatera sidor. Denna inställning finner man under verktyg > inställningar > avancerat > historik, ändra "Kontrollera dokument" till "Alltid"

Här finns lite extra knappar som man bara drar till verktygsfältet:
http://nontroppo.org/wiki/CustomButtons
Tack, jag har hittat det!
Ja, den verkar helt OK. Ska testa den ett tag för att se om jag fastnar för den.

Fast internetbanken gillade den inte
Arthur hur kommer det sej att mozilla vinner pris efter pris för säkraste webbläsaren?den ligger 2a efter IE än så länge,men har ökat mest av alla webbläsare.konstigt att opera knappt nämns på dessa utnämningar.Firefox fick bla pris för den säkraste webbläsaren 2005.http://www.pcworld.com/reviews/article/0,aid,120763,findid,48080,00.asp
@Moski, varför frågar du mej varför Fx vinner "pris efter pris"?

Du menar att eftersom Firefox har fler användare så är den säkrast? Tyvärr brukar det förhålla sig precis tvärtom; ju populärare desto fler som försöker hitta svagheter att utnyttja, vilket är fallet med Fx. Det är ju bl.a. därför IE ligger så pass illa till...

Återigen, kolla upp Secunia och jämför säkerheten beträffande Opera och Fx

Ps. Jag har ögnat igenom PCWorlds recension av Fx och jag är ledsen, men inte på något ställe i texten kunde jag hitta ett påstående om att Fx är den säkraste webläsaren. Sedan att jag inte litar på vad PCWorlds utlåtanden om vilken som är den säkraste webläsaren är en annan sak... Ds.
ok,smaken är ju som bekant delad och bra är väl det,kul att båda är nöjda med sina webbläsare,oftast brukar det mest vara klagomål,och en sak tror jag att vi är överens om,set är att IE är inte den säkraste,snabbaste,och defenetivt inte den snyggaste webbläsaren.
@Moski: Överens!
Jag har faktiskt kört med Fx ett tag, men jag tröttnade på ett återkommande problem; nämligen det att den kunde hålla på och ladda vissa sidor i oändlighet. Den fastnade liksom, fastän symbolen i övre högra hörnet roterade, men sidan laddades aldrig. Tomt...vitt, bara Detta hände så en gång när jag höll på att genomföra ett köp och väntade på en bekräftelse från min bank på att köpet gått igenom. Det var droppen...
Försökte googla och sökte på Mozillazine, men no luck. Verkade vara ganska ensam om detta, tror det har med min uppkoppling att göra på nå't sätt för jag har prövat olika versioner av Fx och alltid har det blivit så.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem