Torsdag 7 juli 2022 vecka 27
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Drunkningsolyckor

Drunkningsolyckor

Jag skulle aldrig kunna drunkna i ett stenbrott.
Doppar inte ens tårna i ett sådant vatten.

http://forumbilder.se/DDEM8/dalby.jpg
Antal svar på detta inlägg: 3
Jag bor bara 10 min bort och jag kan säga att det är fantastiskt skönt att bada i stenbrottet för vattnet är svalt. Sen är där hyfsat djupt på vissa ställen så det går bra att dyka från klipporna.
Tråkigt med alla drunkningsolyckor man läser om men man måste ha respekt för vattnet och ta det försiktigt.
Badar då och då i stenbrott oxo och det är fint vatten men ganska kallt. Går fint o dyka som Wacko säger.

Angående drunkningsolyckor så fattar jag inte att det kan bli så många. Jag menar för att inte drunkna så det enda man behöver kunna är ju att flyta. Ligg på rygg, huvudet bakom ger mycket luft i lungorna, i salt vatten som i medelhavet behöver du inte röra en fena för att flyta, i sötvatten så får man vinka lite med händer o fötter, man kan ju ligga så där hur länge som helst beroende på vatten temp så klart.

pedhsn
Menar du att huvudet eller lungorna ger flytkraft? Då måste väl huvudet vara tomt?
Jag brukade också bada i stenbrott både Siporex eget stenbrott och ett precis utanför Dalby i Skåne. Sedan finns där ett fantastiskt vackert sandtag, Tvedöra, vid en urgammal exercisplats. Både min farmor, farmors mor och farmors far bodde där, men det visste inte jag, när jag brukade bada där!

Visst är värmen fin, för de som tål den! Jag pratade med en dam som stod och stönade högt utanför Coop. Jag undrade hur det var med henne. "För varmt!" viskade hon. Men, efter en stund sjöng hon för mig! Malajka även framförd av Makeba, Belafonte och även Hepstars. http://korta.nu/nhtiq

Är det någon på IS som har statistik på drunkningsolyckor genom kanoting? I Ringsjön, Skåne, pratar man om minst 1-2 om året. Samma i sjön Rogen, Härjedalen. Med alla sjöar i Sverige borde siffran bli högre än, förlåt, i Syrien.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem