Torsdag 18 juli 2024 vecka 29
Forum
Kategori: Ekonomi och hem

Varmvatten beredaren

Varmvatten beredaren

Jag har en liknande sådan här varmvattenberedare i badrummet
http://korta.nu/6P1 Där den gröna slangen sitter har jag ett fast ditsatt rör som leder bort mot golvbrunnen. Det droppar vatten ur den hela tiden, 1 - 1,5 L /dygn. Man har ju sett vad en droppande vattenkran kan kosta med tiden, och det här är ju värre.
Någon som vet vad det röret är till, och ska det vara så där???
Antal svar på detta inlägg: 29
Sidor: 1 2 3 Nästa »

http://korta.nu/9P1
Kan detta hjälpa dig?
Enligt produktbeskrivningen av denna blandningsventil har den avtappningsfunktion. Kan det vara så att denna läcker?
http://korta.nu/aP1
Här får du installationsbeskrivningen också kanske den kan ge någon ledtråd.
Där står det att det är ett dräneringsrör för säkerhetsventilen. Kan det vara så enkelt?
Kondensvatten är det tydligen!
Det står att det kommer att droppa kondensvatten ur röret som går till golvbrunnen. Inget som påverkar din vattenräkning av betydelse.
Annons
Tack, men 1,5 L per dygn?? Kan man dra om det, och koppla in det till avloppet till tvättmaskinen, som står rakt under beredaren?
Om det är kondensvatten, som avdunstar från varmvattnet, så har det väl också passerat vattenmätaren, eller tänker jag fel? Avdunstar det, måste det ju rinna till nytt?
Iggesörping: Det är ur säkerhetsventilen det läcker, den skall inte stå rinna för jämnan, så den får du byta ut.. Den är ju avsedd för att öppna vid övertryck i VV. Beredaren. så helt klart slöseri med energi, som det kostar värma upp det vattnet som rinner. Vad Seal snackar om kondens ska du glömma.. BYT ventilen!
Tack aa
aa har rätt. Det är säkerhetsventilen som läcker. den går att motionera genom att vrida på den svarta rätten. Inte säkert att det hjälper men värt ett försök.
Gör som aa säger, 9 kg är vad som gäller om du har kommunalt vatten.
Det är rätt lågt vattentryck här. Tro de bara kommer upp i 4,5 kg. Törs man motionera kranen då? Så den inte går sönder och allt vatten tinner ut? Det ska inte droppa alls där då?
Jovisst kan du motionera ventilen som Orvar säger genom att vrida på ratten gör det under tryck, och ett antal gånger i sträck, kan ju vara så att föroreningar ligger fast på packningen i ventilen, vattnet expanderar ju när det blir varmt så ventilen får minst ligga 20% högre än dina 4,5 kg vattentryck.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem