Torsdag 18 juli 2024 vecka 29
Forum
Kategori: Hobby och motor

Fotbolls VM

Fotbolls VM

Man kan inte annat än förundras och beundra Island att dom kan vara så fantastiskt bra i fotboll, handboll mm med den lilla folkmängden dom har, under 400 000 medborgare.
Antal svar på detta inlägg: 10
Bra jobbat
Sverige gjorde 1 - 0
Tyvärr blev Sebastian Larsson skadad
Annons
Nu har Sverige straff, SuperGranen ska slå den
Granen som aldrig barrar satte den i kryzzet.
3 - 0 nu, Zlatan i landslaget saknad av ingen...…...
Zlatan är en gudabenådad fotbollsspelare samtidigt som hans ego mördar laget, sammanfattningsvis så är han en dryg och arrogant idiot.
Att Island spelar nu så bra beror på främst en sak: De har satsat på många inomhusarenor med spel möjlighet året om. Detta ger grogrund för kommande generationer. Tidigare fanns inte dessa inomhusarenor och spel säsongerna var korta, det var för kallt, blåsigt och blött att spela utomhus. Sen kan tilläggas att Lagerbäck betydde mycket för Island 2016.
Motsvarande har gällt och gäller simning under lång tid, i varje samhälle, litet som större finns det inomhusbassänger och utomhusbassänger. Alla islänningar kan simma. Värmen är termisk, inte gratis men näst intill och obegränsad. Och miljövänlig inte minst. Att kunna simma var förr nödvändigt då Islands huvudinkomst var fiske. Idag är inkomsterna av turisterna dominerande även om fiske är en stor inkomst.
Jag är övertygad om att Island som fotbollsnation kommer att bli bättre och starkare framöver.
Att nära 10% av Islands befolkning på ca 330 000 invånare ärr i Moskva under premiärspelen för Island säger en del om intresset. Alla generationer sitter bänkade framför TV- och radioapparater, liksom smartphones när Isländska laget spelar. Även jag som inte är någon sportfantast men väl islänning på mödernet.
Rättelse: Islands befolkning är idag 350 710. Ca 30 000 islänningar var i Moskva på premiärdagen då Island spelade.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem