Tisdag 7 maj 2024 vecka 19
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Har du problem med vikten

Har du problem med vikten

Enligt socialstyrelsen håller detta på att bli ett stort problem, och kommer att ta allt mer tid i anspråk på våra sjukinrättningar. Undrar om det är vårt sätt att äta och vad vi äter, eller om vi rör oss för litet. En annan teori jag läste om är att så många går långtidsarbetslösa, man kommer in i en slentrian och lär sig leva ett annat liv än tidigare.

Jag har rest mycket i US...

Visa/dölj hela huvudinlägget

Antal svar på detta inlägg: 23
Sidor: «1 2 3 Nästa »

Jo Rob ämnesomsättningen i kroppen förändras därför blir det en vikt ökning, men avstå från en god sak till (ciggen + t.ex. ett vinerbröd ) som du annars brukar äta så fixar du vikten.
pensionär röker inte och sluta med snus för 1 år sedan och gick inte upp i vikt för det. fikabröd äter jag inte längre förutom när jag bakar själv och ger bort. Och nu har jag kommit ned så långt i vikt att det inte räcker med kost längre, nu måste jga börja träna ordentligt igen. det finns en nivå av viktnedgång när kosten inte kan göra mer ( ja förutom svält men då är vi tillbaka på bantning som inte hålle ri längden) De flesta brukar stöta på den bäriären vid ca 5kg från deras idealvikt, innan det kan man förlora vikt hyfsat snabbt men vid de där sista 5kg så tar det plötsligt stopp och tar en väldans tid att bli av med dem, men så är det, och det problemet jag har nu. Men som sagt det har inte hindrat mig tidigare. Men nu har jag semester och har druckit alldeles för lite öl.:) Träningen som jag sa börjar om 2 veckor är fel den börjar ju nästa vecka :)

Fast ska jag va ärlig spelarvikt ingen roll det som spelar roll är hur hög fetprocenten är på kroppen. målet är väl 20% just nu vilket är bra för mig då jag aldrig varit nån tunnis och aldrig kommer bli det heller.(har inte någotintresse av det)
Många är väldigt fokuserade på vikt och inte mått. Om man blir av med fett och tränar och äter rätt så kommer man snarare att gå upp i vikt ty muskler är tyngre än fett. Man får dessutom rätt (snyggare) proportioner på kroppen. Detta kan uppnås utan att man tränar halvt ihjäl sig. Bara en så enkel sak som att sluta äta snabba kolhydrater gör underverk på kort tid på en lönnfet kropp. Kolhydrater ska man äta men av den långsamma typen så inte blodsockret åker jojo. Titta på livsmedlen ni stoppar i er och se hur proportionerna protein/kolhydrater är, ju mer protein i förhållande till kolhydrater desto bättre. Undvik vitt bröd, "vanlig" pasta, vitt ris och socker. Pommes frites är givetvis bannlyst. Fett ska man inte vara rädd för, man behöver fett för att kunna förbränna fett. Men man ska äta rätt fett. Undvik allt vad s k "lättprodukter" heter; de ställer till mer elände i kroppen än de gör nytta. Ät riktigt smör, ost och grädde istället. Det är kroppen anpassad för att ta hand om på rätt sätt. Undvik också, som vuxen, att dricka mjölk.
Annons
Rob jag menade inte dig utan i allmänhet är det så.
Tompaxox Du tycks kunna det här! Men smör och grädde näe, mjölk älskar jag tyvärr. I övrigt håller jag mig till rätta fettern; som fisk m.m. Vissa lättprodukter har vi på grund av en av oss är diab. och måste ibland unna sig lite godis.
Pensionär, som diabetiker är det extra viktigt att vara noggrann med kolhydraterna. Många diabetiker som lärt sig äta rätt har kunnat sluta medicinera mot diabetes (typ 2). Typ 1 patienter får lättare att hålla en jämn blodsockernivå med kolhydratfattig kost.

http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika

http://www.aftonbladet.se/k
ropphalsa/article404649.ab

http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=
5971

Här är några länkar där det står en del om kost och diabetes. Det är dags att vi slutar lita blint på socialstyrelsen och istället använder vårt eget sunda förnuft.
Tack Tompaxox,där finns många bra tips. Jag kan lite också då jag varit diet kokerska i 14 år men man blir aldrig för gamal att lära sig. Alltid något nytt på gång!
Vill dela med mig av LCHF metoden. Jag har på 5 mån gått ner 20 kg från 136 kg till 116 kg. Innan nyår så är målet ytterligare minus 10 kg.
Mår bra, slutat snarka, utsövd, är i stort sett aldrig hungrig som tidigare när jag gick på tallriksmodellen, lättprodukter, nyckelhålsmärkt (en stor bluff).
Äter smör, grädde, bacon, karré och andra köttprodukter, fisk, ägg i massor. Jag har ÄTIT MIG NER I VIKT (utan motion) enligt
http://www.skaldeman.se/ Det har gått SMÄRTFRITT.

Kostråd, se
http://pagina.se/filer/Kostprogram%20för%20LCHF.pdf
Många råd se http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika

Mina amatörmässiga råd baserade på erfarenhet är:

Pensionär - börja med LCHF. God effekt på diabetes typ II.

Rob - ditt recept är inte så enkelt om man sitter fast i kolhydratätandet. Då funkar den inte på alla. LCHF funkar på alla men det är klart att motion skadar inte om man inte är för överviktig.

Tompaxox - du har förstått det hela, men varför skippar du inte kolhydraterna helt? Det är inte så svårt även om färskpotatis är lockande.


Minimum - LCHF funkar även för dig. Prova i 14 dagar så får du se!
Tisse likadant.

Förresten allihopa på IS bör minska kolhydratintaget drastiskt och kasta alla margariner och återgå till smör och grädde.
Jag håller me, se till att justera kosten och rör mer på fläsket så slipper man allt snack kring vikten och all kroppsfixering.

Kollar man på många människors kost och motionsvanor så verkar det som de VILL skapa debatt kring ohälsa.
Birger:
Jag är övertygad LCHF:are, har hållt på i över ett år. Men jag har aldrig varit överviktig, vill endast gå ner 2-3 kilo och det är det som är så svårt. Men LCHF är en livsstil som jag trivs med, även om jag fuskar lite ibland.
Förr vet jag att man sade: väger du lika många kilo som du har en längd över en meter i centimeter, då bär du inte på några onödiga kilon. Kan detta stämma?

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem