Onsdag 24 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Egen remiss

Egen remiss

Känner att jag måste informera om detta, kanske någon som inte känner till det, för mig var det en nyhet.

För snart en månad sedan drabbade jag plötsligt av yrsel, väldigt ont i det högra örat och totalt döv i nämnda öra.

Fick en tid på Vårdcentralen som skickade hem mig och sa jag skulle komma igen om en vecka. Smärtan blev värre och värre så jag beställde ett återbesök, inga blodprover inga undersökningar, men nu skulle läkaren skicka en remiss till öron mottagningen.

Fyra dagar sedan ringde jag sjukhuset och frågade om de funnit en tid till mig, men de hade inte ens erhållit någon remiss.

Nu blev jag närmast panikslagen, men jag läste någonstans på internet att man kan skriva en egen remiss, skrev en sådan och blev kallad två dagar senare.

Läkaren blev chockad av mitt tillstånd, innerörat var totalt infekterad hörseln helt borta balanscentret skadat, dessutom fick jag dagen efter en ansiktsförlamning.

Fick åka akut till Lund Lasarett och har legat där 8 dagar med stark antibiotika, vilken nu skall följas av 30 dagars penicillin, beroende på den långa tiden innan jag fick vård så var risker uppenbar för en hjärnhinneinflammation.

Om du vid något tillfälle anser att du inte får den hjälp du är berättigad till

SKRIV EN EGEN REMISS!!!! Enligt läkarna kan det ha räddat mitt liv!
Antal svar på detta inlägg: 8
north, krya på dig och tack för rådet.

I Sverige av idag så måste man vara frisk för att kunna vara sjuk.
det är mer aktuellt än någonsin.


Det värsta jag har hört på länge,man blr chockad och förbannad, hoppas verkligen det går bra för dig.Hur skriver man en egen remiss? Kram




north!

Varför inte akuten direkt. Har man ont som en 5:a på en skala 1-10, så tar
jag akuten direkt. Vad skall man på vårdcentralen att göra.

Dom vet hur ett öra ser ut, men det är nog allt.
Annons
Anit!

Det finns inga formella krav. Man skriver vad man heter och sitt personnummer och väldigt kort och tydligt vad det är man lider av och varför man vill komma till en specialist.

Jag heter Karl Svensson 191201014005 och det rinner blodigt var ur mitt vänstra öra. Jag sitter i min personbil på Er parkering. Får jag komma in.

Svara helst denna vecka, för parkeringen är dyr.

p.s! Ingen skriver sin egen remiss. Då blir det galet. Ta akuten.!!!
Goggla " egen remiss" så finns det information, det har jag gjort till Mölndals ortopeden. Fick besked efter några dagar bara.
Tror du inte jag provade leiake?

Nu är det bara så att Akuten på MAS inte har en öron mottagning. Jag vet det låter otroligt men så är det.

Däremot blev jag senare upplyst om att öronkliniken tar emot akut på vardagarna. Trodde detta skull bli lösningen, men när jag var där vid öppnandet fick jag veta att de bara tar emot om man har remiss, och det skulle man skaffa på sin vårdcentral.

Ingen upplysning fick jag av dem om det här med egen remiss, hade jag inte skrivit den hade jag haft tid nu på onsdag, vilket skick jag hade befunnit mig i vill jag inte veta.

Tack alla som bryr sig, nu går det åt rätt håll, men minst en månad kommer jag att få gå på olika kontroller och tester.

Undrar ni så har jag skickat in en anmälan mot vårdcentralen, vet inte hur ofta läkare kritiserar sina kolleger, men mina 2 läkare ansåg absolut att en anmälan skulle vara på sin plats

Sådant händer också här! En bekant hade lungproblem och hon gick till den
kommunala hälsocentralen. Hon bad läkaren skriva en remiss till en lung-
specialist. Läkaren svarade " Jag skriver ingen remiss! "
Hon fick tid till en privat hälsostation och där konstaterades att hon hade
en svår astma.
En del läkare är idioter, tror sig veta bättre än patienten!
Från 1 juli i år 2012 är kravet att man måste igenom vårdcentralen för att få remiss borttaget, nu kan man skriva remissen själv, det är bra för alla. Speciellt som allmänläkarna på vårdcentralerna sällan kan annat än att dela ut medeciner och sjukskriva folk.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem