Måndag 29 april 2024 vecka 18
Forum
Kategori: Dator och internet

Pirate Bay

Pirate Bay

Vad har nu för uppfattning om fildelning ? Kunde vara intressant se .Skiljer det mellan åldersgrupper .Blir dom fällda ?
Antal svar på detta inlägg: 52
Sidor: «1 2 3 4 5 6 Nästa »

Ska vi ha ett fritt och bra internet,så ska inte politiker lägga sin näsa i blöt.

Dom äger väl inte internet??? Dessutom är det väl den som lägger ut filmen eller var det nu är,som ska står till svars!!
ser ut att gå trögt

länk:http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4434149.ab
Jag förebereder en stämningsansökan mot www.blocket.se
De tillhandahåller länkar som gör det möjligt för mig att köpa stöldgods.

Även Google kan komma att stämmas, eftersom de tillhandahåller länkar som visar bilder och filmer av olaglig karaktär. (Barnpornografi osv)

/Zap
Annons
hihihi
ja ska nog stämma youe tube för länkar som visar bilder och filmer av olaglig karaktär
hmm



citat

"Skadeståndskrav för Beatlesskiva
En av skivorna som ingår i skadeståndskraven är en Beatlesskiva, där kravet satts till tio gånger den beräknade uteblivna vinsten.
-Det är ganska sjukt att vi krävs på skadestånd för låtar som alla redan har köpt, både på kassett, lp och cd-skiva, och betalat för flera gånger, säger Peter Sunde, en av de åtalade."
Från Piratbyrån:

Upphovsrättsindustrin slutar hymla


Det är ändå rätt skönt med folk som säger saker utan att tänka först. Som slänger ur sig saker direkt från hjärtat. Vi är rätt vana vid politikerspråk som mest handlar om att dribbla bort den som lyssnar.

Men som tur är har vi Rasmus Ramstad, VD på SF.

När han av DN får frågan om Ipred kommer innebära någon förändring svarar han: - Det hoppas jag, men jag tror att den skulle behöva dras mycket längre. Samtliga leverantörer som ger access till sidor som The Pirate Bay borde stängas ned helt.

Hej då Telia! Adjö Bredbandsbolaget! Man måste nästan läsa citatet 2-3 gånger för att kunna svälja orden. Han vill i princip stänga ner hela internet. Gissningsvis tycker han att folk ska gå och trängas på bio istället.

Rasmus Ramstad är en av bossarna som ska vittna i rättegången mot The Pirate Bay (numera världens 95:e största site!) som börjar den 16:e februari. Vi på Piratbyrån är oerhört laddade. Våra pennor är vässade, tangentbord är polerade och våra kameror är putsade. Vi hoppas på fler ärliga citat från upphovsrättsindustrins slutbossar!

Länktips: http://www.dn.se/kultur-noje/sverige-piraternas-fristad-1.793172

Jag är till en del filelare och tycker att den nya lagen är en skam och funderar lite på hur det kommer sig att människor är emot detta? Många säger att jag har aldrig fildelat och kommer aldrig göra det, men tänk efter erkänn har ni aldrig andvänt er av skyddat material? Säger ni nu nej så skämtar ni...

Tänk lite grann, har ni aldrig:

* Spelat in en bra film från TV på eran beta, VHS eller DVD spelare?
* Spelat in eran favorit LP på kassettband för att ha i bilen?
* Spelat in bra låtar från radio på kassettband?

Jag minns så väl när det kom nytt material från musik branchen som spelades på radio, nog "lyckades" radioprataren prata mitt i låten. Nog har många av oss velat ha något speciellt ur en bok och kopierat det?

Så ska denna lag fungera till 100% Då ska följade saker totalförbjudas:

* Tomma DVD/CD skivor.
* Skrivare/Skanners.
* Kopieringsapparater.
* Inspelningsbar apparatur.

Nu skulle jag vilja se allas miner, när dom tänker, "Visst ja!"

Tack för mig!
Man kan lägga skatt på alltihop. Ungefär som sprit,tobak och bensinskatt.

Vill du ha internet, så får du tillgång till allt(nästan). Men då kostar bredbandsoperatören cirka 3000:-/mån om ni vill ha ett IP-nummer.

Tror ni TV-kanalerna får alla filmer och "skit" gratis. Ha,ha! Dom får t.o.m skriva avtal om dom får sända repris eller inte.

Vill man kvar sin dator+internet. Då skall man vara laglydig. Man får köra en kopia till sig själv eller mormor. Men inte stå och sälja kopior på en marknad.

Ni som fildelar i överkant. Ni gräver er egen grav.
jaa farbror leiake vi hör dig
Men leike.. När jag hämtar något så är det för eget bruk, precis som när jag spelar in en skiva, jag skulle aldrig sälja det vidare och få vinst på det, då gör jag alltså något lagligt? TACK leike, du har räddat mig...

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem